Βάζουμε γερές βάσεις για ένα οργανωμένο και λειτουργικό σπίτι, με την ΙΚΕΑ

Written by on 31/08/2023

Είτε ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο νέο μας σπίτι, είτε ζούμε σε αυτό εδώ και καιρό, η άνεση και η λειτουργικότητα είναι προϋποθέσεις που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και ευχάριστη. Επιστρατεύοντας διάφορες έξυπνες λύσεις, ένα σπίτι μπορεί να οργανωθεί αρκετά εύκολα και οικονομικά. Στην ΙΚΕΑ μπορούμε να βρούμε πολλές τέτοιες λύσεις και ιδέες, καθώς και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που μπορούν να καταστήσουν τους χώρους μας πιο εύχρηστους και πρακτικούς.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από το πιο προσωπικό δωμάτιο του σπιτιού, το υπνοδωμάτιό μας. Το υπνοδωμάτιο, οφείλει να είναι ένας χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης. Έτσι, για μια ευχάριστη και ήρεμη ατμόσφαιρα, ένα καθαρό και τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Διαλέγουμε λοιπόν ντουλάπια που προσαρμόζονται στον χώρο μας και στις ανάγκες μας, καθώς και «έξυπνα» συστήματα αποθήκευσης, ώστε να μπορούμε να τακτοποιούμε τα πράγματά μας εύκολα και γρήγορα.

Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε επιπρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους επιστρατεύοντας κάποιες απλές και δημιουργικές λύσεις. Για παράδειγμα, αφήνοντας λίγο χώρο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού, μπορούμε να τοποθετήσουμε ράφια, άγκιστρα και κρεμάστρες τοίχου για τα πράγματα που χρησιμοποιούμε πιο συχνά, όπως αξεσουάρ μαλλιών, βιβλία, φουλάρια και κοσμήματα. Ενώ, τα αντικείμενα που δε χρειαζόμαστε άμεσα, μπορούμε να τα φυλάμε σε μια παραδοσιακή και κλασική «κρυψώνα», δηλαδή κάτω από το κρεβάτι, χρησιμοποιώντας κουτιά και καλάθια.

Οργανώνοντας τα παιδικά υπνοδωμάτια, μπορούμε να εφαρμόσουμε παρόμοιες ιδέες, προσαρμόζοντάς τις βέβαια στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών. Δημιουργώντας για παράδειγμα έναν χώρο αποθήκευσης παιχνιδιών, τα παιδιά μπορούν να συνδυάζουν το παιχνίδι με το συμμάζεμα και να ενθαρρύνονται από νωρίς να μαθαίνουν να τακτοποιούν τα πράγματά τους. Επίσης, τα ανοιχτά ράφια ή τα πολυμορφικά κομοδίνα, βοηθούν τα παιδιά να φτάνουν εύκολα τα αντικείμενά τους, έτσι ώστε να παίζουν και να συγυρίζουν με ασφάλεια. Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να διατηρούνται τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα λευκά είδη των παιδιών τακτοποιημένα, είναι με ένα κρεβάτι με ενσωματωμένους χώρους αποθήκευσης.

Ένα άλλο δωμάτιο που χρειάζεται έξυπνη και πρακτική διαρρύθμιση είναι το μπάνιο, ιδιαίτερα αν οι χώροι είναι περιορισμένοι. Πρόκειται για ένα δωμάτιο όπου περνάμε πολύ χρόνο, έτσι είναι σημαντικό να διατηρείται τακτοποιημένο και καλά οργανωμένο. Φυσικά, ας μη ξεχνάμε επίσης, πόσο σημαντικό είναι για τη διάθεσή μας, να κρατάμε τους χώρους που χρησιμοποιούμε συχνά, όμορφους και κομψούς.

Για να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπία, ακολουθούμε την πιο κάτω φιλοσοφία: Τα μικρά, προσωπικά αντικείμενα που δημιουργούν περισσότερη ακαταστασία, μπαίνουν σε συρτάρια, ή σε όμορφα κουτάκια αποθήκευσης, όπως τα DRAGAN ή FRYKEN, τα οποία μπορούν να οργανωθούν σε ένα τρόλεϊ ή ραφιέρες μπάνιου. Τα αντικείμενα που χρειαζόμαστε πιο συχνά, ή που δεν μας πειράζει να εκθέτουμε, τα κρατούμε σε κοινή θέα, σε διάφανα κουτιά ή μπουκαλάκια. Όλα τα ογκώδη πράγματα, όπως τα παιχνίδια, οι πετσέτες ή και τα λερωμένα ρούχα ακόμα, μπορούν να φυλαχθούν εύκολα σε όμορφα καλάθια. Όσον αφορά τον χώρο του ντους, υπάρχουν εξειδικευμένα αξεσουάρ οργάνωσης, και πολλά από αυτά, εφαρμόζονται με δυνατές βεντούζες χωρίς να χρειάζονται καν τρύπημα.

Στο τέλος της ημέρας, όπως κι αν επιλέξουμε να διαρρυθμίσουμε τους χώρους μας, στην ΙΚΕΑ μπορούμε να βρούμε ανά πάσα στιγμή, οικονομικές, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις για κάθε μας ανάγκη, βοηθώντας μας να δημιουργήσουμε μια πιο άνετη και λειτουργική καθημερινότητα.


Current track

Title

Artist

Background