ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ 2024

Written by on 05/04/2024

Ο ετήσιος ποδηλατικός γύρος της Κύπρου με τη Μαρίνα Θεοδώρου, θα πραγματοποιηθεί φέτος 15-18 Απριλίου, στα πλαίσια του προγράμματος ΕΚΕ των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, με τη συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία της Γαλακτοβιομηχανίας Χαραλαμπίδης Κρίστης

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε διάσκεψη τύπου για την παρουσίαση της 4ης στη σειρά ποδηλατικής διαδρομής της Μαρίνας Θεοδώρου «Ποδηλατώ για ένα ευρώ», που από το 2021 υλοποιείται ως μέρος του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της Μαρίνας Θεοδώρου, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί από 15 μέχρι 18 Απριλίου, είναι να συμβάλει στην προστασία της  υγείας των παιδιών και να φωτίσει ακόμα περισσότερο τον δρόμο προς την κοινωνική προσφορά.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος, το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ» θα μεταφέρει σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο τα μηνύματα του προγράμματος «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ» των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, που αφορούν στα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής και τακτικής άσκησης. Επιπλέον, η δράση θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών να αποκτήσουν δωρεάν εξατομικευμένο πλάνο διατροφής από μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, στοχεύοντας στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Για την επίτευξη των κοινωνικών της στόχων, και σε μια προσπάθεια να μεγαλώσει την ακτίνα δράσης της,  η ποδηλατική διαδρομή στηρίζει φέτος, παράλληλα με το πρόγραμμα «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ»,  τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), που επιτελεί σημαντικό έργο και οραματίζεται μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Για την υλοποίηση των πιο πάνω, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ θα διαθέσουν προς πώληση χρηστικά κορδονάκια για γυαλιά ηλίου και οράσεως, σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια αγοράζοντας τα από τα ταμεία των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, από 10 Απριλίου  μέχρι 4 Μαΐου,  στην τιμή του ενός ευρώ το καθένα.

Τη φετινή ενέργεια παρουσίασαν η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Νατάσα Κωνσταντινίδου, και η Μαρίνα Θεοδώρου, εμπνεύστρια της δράσης.  Στη συνέχεια, απηύθυναν τους δικούς τους χαιρετισμούς ο Ιωάννης Κυριάκου,  Trade Marketing Manager της γαλακτοβιομηχανίας Χαραλαμπίδης Κρίστης, και, τέλος, η Πρόεδρος του ΣΠΑΒΟ Μαρία Χαβιαρά Κούσιου,  η οποία αναφέρθηκε στην αποστολή και έργο του συνδέσμου.

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ ευχαριστούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη φιλοξενία, τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου και τον στρατηγικό τους συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης για την εξαιρετική συνεργασία και συμμετοχή τους σε μία δράση που αφιερώνουν στα παιδιά. Επιπλέον, ευχαριστούν τους χορηγούς της φετινής ποδηλατικής διαδρομής: Deloitte, Unilever,  STIHL,  Perskindol, Casino,  Bean Bar και ASTRA CAR RENTAL για την πολύτιμη στήριξή τους.

_________

Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024 – Το φετινό πρόγραμμα

Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, η Μαρίνα Θεοδώρου και η ομάδα της, θα ξεκινήσει από το κεντρικό κατάστημα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Πάφο και θα καταλήξει στο Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Λινόπετρας στη Λεμεσό.

Τη δεύτερη ημέρα της διαδρομής, θα ταξιδέψει από τη Λεμεσό στη Λάρνακα, και την τρίτη ημέρα θα συνεχίσει την πορεία της έχοντας ως σημείο τερματισμού τον Δήμο Αγίας Νάπας. Η τετραήμερη διαδρομή ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 18 Απριλίου με σημείο εκκίνησης τον Δήμο Δερύνειας, για να τερματίσει πανηγυρικά στο κατάστημα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Έγκωμη.

Πριν από την επίσημη έναρξη της τετραήμερης διαδρομής, θα προηγηθούν δύο μονοήμερες διαδρομές, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του «Ποδηλατώ για ένα ευρώ». Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Απριλίου, με μια ανοικτή ποδηλασία για όλους που θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί (Εκκίνηση Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Δευτεράς / Τερματισμός Κοινότητα Φαρμακά. Η δεύτερη ποδηλατική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου, στον ποδηλατόδρομο Λακατάμιας, με ώρα έναρξης 10:00 το πρωί. Στο πλαίσιο των μονοήμερων διαδρομών θα πραγματοποιηθούν πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/cyclingforaeuro.

Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024 (youtube.com)


Current track

Title

Artist

Background