Πώς μπορεί ένα μικρό μπάνιο να είναι όμορφο και λειτουργικό; H IKEA έχει τις λύσεις!

Written by on 09/02/2024

Το μπάνιο είναι ο πιο σημαντικός χώρος της καθημερινής μας ρουτίνας.  Είναι ο χώρος του σπιτιού όπου ξεκινάμε και τελειώνουμε την ημέρα μας, όπου χαλαρώνουμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας και, φυσικά, να διαθέτει όλα εκείνα που κάνουν τη ζωή μας εύκολη και απλή. Τι γίνεται όμως όταν ο χώρος του είναι περιορισμένος; Με προσεγμένο σχεδιασμό, έξυπνες λύσεις οργάνωσης και αποθήκευσης αλλά και τα κατάλληλα αξεσουάρ από την ΙΚΕΑ, μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό, όμορφο και χαλαρωτικό μπάνιο, για να ξεκινάμε την κάθε μέρα μας με ηρεμία και ευεξία.

Αυτό που θα βοηθήσει στην οργάνωση ενός μικρού μπάνιου και θα το κάνει να δείχνει πάντα τακτοποιημένο και όμορφο είναι τα αξεσουάρ μπάνιου, τα οποία μας βοηθούν να απελευθερώσουμε χώρο από την επιφάνεια του νιπτήρα, να δώσουμε στιλ και χαρακτήρα στον χώρο ενώ, ταυτόχρονα, μας επιτρέπουν να έχουμε κοντά μας όλα όσα χρειαζόμαστε.

Μια ανοιχτή ραφιέρα αποτελεί μία καλή λύση αποθήκευσης, αφού μπορεί να φιλοξενήσει στο πρώτο και στο δεύτερο ράφι της, είδη καθημερινής μας ανάγκης όπως καλλυντικά και οδοντόβουρτσες, τα οποία μπορεί να φτάσει εύκολα ακόμα και ένα μικρό παιδί, ενώ στα πιο ψηλά ράφια της μπορούμε να φυλάξουμε πετσέτες ή απορρυπαντικά με ασφάλεια. Και αν το μπάνιο μας είναι τόσο μικρό που δεν χωράει ραφιέρα, υπάρχουν τα ράφια τοίχου, που είναι σούπερ λειτουργικά και μπορούν να εφαρμοστούν παντού. Ιδανική λύση είναι και οι στήλες μπάνιου, που εφαρμόζονται σε κάθε άδεια γωνιά του μπάνιου μας, επιτρέποντάς μας να διπλασιάσουμε, ακόμα και να τριπλασιάσουμε τον αποθηκευτικό χώρο, χωρίς να δεσμεύσουμε τον λειτουργικό χώρο του μπάνιου μας.

Τα καλάθια είναι ακόμα μία πολύ καλή λύση για ένα μικρό μπάνιο. Χάρη στην μεγάλη γκάμα τους σε υλικά κατασκευής και διαστάσεις, ταιριάζουν σε όλα τα στιλ μπάνιου και λειτουργούν ιδανικά ως καλάθι για άπλυτα, χώρος αποθήκευσης για πετσέτες μπάνιου και χαρτί υγείας ή άλλα αντικείμενα που χρειαζόμαστε κοντά μας.

Για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο μπορούμε, επίσης, να αξιοποιήσουμε τον χώρο κάτω από τον νιπτήρα, με ντουλάπια που χωράνε όλα αυτά που, να μεν τα χρειαζόμαστε αλλά, δεν θέλουμε να φαίνονται.  Αν το μπάνιο μας είναι πολύ μικρό για ντουλάπι, ένα τρόλεϊ μπορεί να μας σώσει, αφού τοποθετείται όπου μας βολεύει και μετακινείται εύκολα.

Η επιλογή σε σκαμπό και κρεμάστρες, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά σε ένα μικρό μπάνιο, τόσο στην ατμόσφαιρα του όσο και στη λειτουργικότητά του. Ένα αντιολισθητικό σκαμπό βοηθάει τα παιδιά μας να φτάσουν στον νιπτήρα με ασφάλεια και να πλύνουν μόνα τους τα χέρια, το πρόσωπο και τα δόντια τους, ενώ μια κρεμάστρα πίσω από την πόρτα, μας επιτρέπει να κρεμάμε το μπουρνούζι ή την πετσέτα μας, εξοικονομώντας χώρο.

Ένα κόλπο που μπορούμε να εφαρμόσουμε, το οποίο χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες της διακόσμησης εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να κάνουν έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, είναι ο καθρέφτης. Ένας καθρέφτης τοποθετημένος προσεκτικά σε επιλεγμένη θέση, αντανακλά το φως, τα χρώματα και τα σχήματα, βελτιώνοντας σημαντικά την αίσθηση την ευρυχωρίας. Την αίσθηση της ευρυχωρίας μπορεί να τη δώσει επίσης και ο σωστός φωτισμός αφού το φως μεγαλώνει τον χώρο.  Τα σποτ αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή όπου ο χώρος μας είναι περιορισμένος.

Το μπάνιο μας, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, αποτελεί τον πιο πολυσύχναστο αλλά και τον πιο χαλαρωτικό χώρο του σπιτιού μας. Με έξυπνες ιδέες, πρακτικές λύσεις και τα κατάλληλα αξεσουάρ, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον για να υποδεχόμαστε με χαρά τη νέα μέρα.


Current track

Title

Artist

Background