Cablenet: Το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο δίκτυο κινητής στην Κύπρο.

Written by on 16/06/2023

Η Cablenet είναι το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο δίκτυο κινητής στην Κύπρο, έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει ήδη τις 100 χιλιάδες συνδρομητές, ενώ αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό αυτό μέχρι το τέλος του 2023. Σε ένα διάστημα 18 μηνών από την εισαγωγή της με ιδιόκτητο φάσμα 4G και 5G ως ολοκληρωμένος Mobile Network Operator (ΜΝΟ), το επίτευγμα αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο για την εταιρεία. Αυτό μάλιστα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα ότι η Cablenet εισήλθε στην αγορά κινητής τηλεφωνίας ως τέταρτος παίκτης και η επιτυχία αυτή οφείλεται στο λανσάρισμα της ανατρεπτικής  πρότασης Purple Max Mobile, τον Μάιο του 2021. Παρ’ όλες τις προκλήσεις της αγοράς, η πολύ στοχευμένη στρατηγική της Cablenet ανέτρεψε τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα, αφού σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, τρίτοι ή τέταρτοι εισερχόμενοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας χρειάστηκαν 3 με 4 χρόνια για να επιτύχουν την αντίστοιχη ανάπτυξη.

Όντας ο τέταρτος πάροχος, η στρατηγική της Cablenet βασίστηκε στην ανατροπή της αγοράς προκειμένου να προσελκύσει νέους συνδρομητές. Ο βαθμός δυσκολίας για να δημιουργηθεί κάτι καινοτόμο σ’ ένα «ήδη εδραιωμένο» από άλλους τρείς παρόχους ήταν τεράστιος. Τα τελευταία 2 χρόνια η Cablenet έχει κατακτήσει κατά μέσο όρο το 40% της δραστηριότητας νέων συνδρομητών με την διαδικασία φορητότητας (μεταφοράς υπηρεσιών από άλλο πάροχο). Η Cablenet αφιέρωσε πολύ χρόνο και προσπάθεια στη φάση του σχεδιασμού στρατηγικής, πολύ πριν από το λανσάρισμα, καθώς αυτή η πτυχή θεωρήθηκε η πιο κρίσιμη για την επίτευξη της επιτυχίας. Τα πάντα σχεδιάστηκαν προσεκτικά, εκτελέστηκαν επαγγελματικά και επικοινωνήθηκαν αποτελεσματικά.

Με την δημιουργία του προϊόντος Purple Max Mobile, να αναδεικνύεται ως το δημοφιλέστερο πρόγραμμα, προσελκύοντας περισσότερο από το 70% των νέων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι που έλειπε από την αγορά. Η ανάγκη του καταναλωτή για ένα τέτοιο προϊόν ήταν επιτακτική. Το Purple Max Mobile είναι ένα πραγματικά απεριόριστο πρόγραμμα, χωρίς περιορισμούς ταχύτητας και δεδομένων και με δυνατότητα τερματισμού του συμβολαίου χωρίς επιβαρύνσεις (με προειδοποίηση 30 ημερών).

Πέραν των απεριόριστων ωφελημάτων που απολαμβάνουν οι συνδρομητές της Cablenet, αυτή η απήχηση που είχε το Purple Max Mobile είναι βαθύτερης σημασίας, και δημιούργησε ένα γενικότερο αντίκτυπο στην κυπριακή αγορά. Πιο συγκεκριμένα η αλλαγή αυτή υποχρέωσε τον ανταγωνισμό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Cablenet, με αποτέλεσμα, τα προγράμματα κινητής «Όλα Απεριόριστα» να αποτελούν το 43,9% του συνόλου των προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας της αγοράς μέχρι το τέλος του 2022 (σύμφωνα με την Έκθεση του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων-ΓΕΡΗΕΤ τον Μάρτιο του 2023). Αυτή η τολμηρή επιλογή από την Cablenet προσέφερε την δυνατότητα όλοι οι χρήστες κινητής να μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα οφέλη του απεριόριστου χρόνου ομιλίας, SMS και δεδομένων σε πολύ λογικές τιμές σε σχέση με τα επίπεδα τιμών πριν την εισαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η επιτυχία της Cablenet δεν τελειώνει εδώ. Προχώρησε δυναμικά και στο χώρο της καρτοκινητής τηλεφωνίας, παρουσιάζοντας το προϊόν καρτοκινητής τηλεφωνίας Cablenet Purple Loop. Στις αρχές του 2022, η Cablenet εισήγαγε το προπληρωμένο πλάνο Gimme Max, το οποίο σχεδιάστηκε για αντίστοιχες ανάγκες με πλούσιες παροχές σε χρόνο ομιλίας, SMS, και data. Το πλάνο Gimme Max προσφέρει στους χρήστες του συνολικά 1000 λεπτά χρόνου ομιλίας, 1000 SMS και 100GB δεδομένων σε μια δελεαστική περίοδο ισχύος, καθιστώντας το την πιο συμφέρουσα προπληρωμένη επιλογή για τα χαρακτηριστικά του.

Τέλος, η έμφαση που δίνει η Cablenet στην ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση πελατών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από όλα τα τμήματα της αγοράς, είτε πρόκειται για πρόταση αξίας, είτε ποιότητα υπηρεσιών, είτε για όσους αναζητούν ένα αξιόπιστο brand. Οι μετρήσεις των τελευταίων 3 ετών σε σχέση με το Brand Equity κατέδειξαν μια αξιοπρόσεκτη άνοδο, η οποία αντανακλά τη σαφή και καλά σχεδιασμένη στρατηγική για το brand Cablenet. Είναι ενθαρρυντικό ιδιαίτερα το γεγονός ότι το brand της Cablenet αναγνωρίζεται και γίνεται δεκτό ως ένας πάροχος υψηλής ποιότητας και αξίας, που αντιμετωπίζει τους πελάτες του με σεβασμό και διαφάνεια. Η διαπίστωση αυτή υποστηρίζεται περαιτέρω από την πρώτη θέση που κατέχει η εταιρεία στις μετρήσεις ικανοποίησης πελατών (CSAT) και στις μετρήσεις σύστασης (Net Promoter Score ή NPS) σε όλα τα τμήματα της αγοράς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Η έρευνα, επιβεβαιώνει ότι η πλειονότητα των χρηστών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (τόσο οι συνδρομητές της Cablenet όσο και οι μη συνδρομητές της Cablenet) είναι ανοιχτοί στο να εξετάσουν, να αποκτήσουν και να συστήσουν την Cablenet ως τηλεπικοινωνιακό πάροχο και brand. Όλα αυτά συνυπολογίζονται στην δημιουργία και διατήρηση μιας πετυχημένης πορείας της Cablenet.

Τους επόμενους μήνες, η Cablenet θα έχει σίγουρα περισσότερα να ανακοινώσει στην αγορά. Μια πρώτη προφανής εξέλιξη είναι η ανάπτυξη του δικτύου 5G, ακολουθώντας πολλές ανακοινώσεις και εξελίξεις στον εμπορικό τομέα που σχεδιάζονται για τους συνδρομητές Cablenet. Η υπόσχεσή της εταιρείας προς όλους τους πελάτες που την εμπιστεύονται είναι η συνέχιση των προσπαθειών για την διατήρηση της πρωτιάς όσον αφορά τα επίπεδα ικανοποίησης πελατών και σύστασης,  έχοντας αφοσίωση με κάθε πελάτη και όντας σταθερά δεσμευμένοι στην βελτίωση του οργανισμού μέρα με τη μέρα. Αποστολή είναι οι υπηρεσίες και εξυπηρέτηση να είναι Παγκόσμιας Κλάσης, με θεμέλιο λίθο την εμπιστοσύνη του πελάτη!

 


Current track

Title

Artist

Background