“Ιδεοδρόμιο 2022 – 2023″ στο Πανεπιστήμιο UCLan

Written by on 03/05/2023

Ημερίδα και Τελετή Βράβευσης του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας “Ιδεοδρόμιο 2022 – 2023″ στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Π.Ι.) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR, τη στήριξη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, και την επιχορήγηση  της εταιρείας KPMG, τoυ οργανισμού SYNTHESIS, και εταιρείας GRAVITY, διοργάνωσαν για πέμπτη χρονιά την τελική Ημερίδα και Τελετή Βράβευσης του ομώνυμου διαγωνισμού, στα πλαίσια του προγράμματος  Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ», που απευθύνεται σε μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών) της Κύπρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, από τις 9:00 μέχρι και τις 13:30, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στη Λάρνακα.

Στο εναρκτήριο καλωσόρισμα  που  απεύθυνε ο Δρ Φάνος Τεκέλας Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας CEDAR και Λέκτορας Επιχειρηματικότητας του πανεπιστημίου UCLan Cyprus δήλωσε για το Πρόγραμμα «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ»: «Ως ένας από τους ιδρυτές της ημερίδας,  χαίρομαι ιδιαιτέρως που κάθε χρόνο η πρωτοβουλία μεγαλώνει αγκαλιάζοντας περισσότερα σχολεία  και νέους εταίρους».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου, που διάβασε ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου, ΕΜΤΕΕ και Γενικός Συντονιστής της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Υ.Π.Π. Η Υπουργός τόνισε ότι η στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας είναι ζωτικής σημασίας για να αξιοποιηθούν οι ικανότητες των νέων ανθρώπων και για να υπάρξει ανάπτυξη και πως το πρόγραμμα «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ», έχει να επιδείξει άριστα αποτελέσματα  και αποτελεί πια ένα σύνδεσμο μεταξύ της εκπαίδευσης και του επιχειρηματικού κόσμου, παρέχοντας στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες, ενισχύοντας τις συνεργατικές τους δεξιότητες, την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την αυτοπεποίθησή τους.

Στη συνέχεια έγινε μία σύντομη ανασκόπηση των δράσεων του προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» από την κ. Καλυψώ Απέργη, Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (Π.Ι.) και Συντονίστρια Επιμόρφωσης για την Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση για το Π.Ι.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι 150 και πλέον συμμετέχοντες μαθητές ανάρτησαν αφίσες, πρόβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλες μαθητικές ομάδες, μέσα σε μία γιορτή δημιουργίας και έμπνευσης, αφιερωμένη τόσο στην καινοτόμα όσο και στην κοινωνική και πράσινη  επιχειρηματικότητα.

Επίσης άκουσαν, γνώρισαν και συμμετείχαν σε  συζήτηση με δύο ομάδες φοιτητών του πανεπιστημίου UCLan Cyprus που βραβεύθηκαν για τις επιχειρηματικές τους ιδέες, την Ecostate και Bio-Hair.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ», με βραβεία στις κατηγορίες Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας και Κοινωνικής και Πράσινης Ιδέας,  κατόπιν αξιολόγησης από κριτική επιτροπή. Οι επιλεχθείσες ομάδες παρουσίασαν και υποστήριξαν τις ιδέες τους ζωντανά στο κοινό. Νικητήριες ομάδες στην κατηγορία Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας αναδείχθηκαν:  η «ΑΡΩΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑ», του Γυμνασίου Αγίου Αθανασίου και η «SALMOS» της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  Λάρνακας “Αγίου Λαζάρου”. Ενώ νικήτριες ομάδες στην κατηγορία Κοινωνικής και Περιβαλλοντολογικής Επιχειρηματικής Ιδέας αναδείχθηκαν οι: «Fabricart», του Γυμνασίου Σταυρού και η  «Δανειστικό Βεστιάριο» της Τεχνικής, Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου.

Ως Χρυσή Ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, αναδείχτηκε η «ΑΡΩΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑ» του Γυμνασίου Αγίου Αθανασίου όπου οι μαθητές, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για μια εκπαιδευτική εκδρομή.


Current track

Title

Artist

Background