Τα Public παρουσίασαν το Βιβλίο των Σχολείων ΙΙ

Written by on 17/10/2022

Το πρωτότυπο συμμετοχικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής «Βιβλίο των Σχολείων ΙΙ», παρουσίασαν τα Public. Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έγιναν τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης που κέρδισε τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων.

Το βιβλίο με τίτλο «Παραμύθια στην χρονομηχανή» είναι μια συλλογική προσπάθεια περισσότερων από 200 παιδιών Ε’ τάξης από 12 δημοτικά σχολεία της χώρας. Το πρόγραμμα υλοποίησε ο διακεκριμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φίλιππος Μανδηλαράς που δίδαξε τους μαθητές σε ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής σε καθένα από τα σχολεία που συμμετείχαν. Τα παιδιά της κάθε τάξης αφού μυήθηκαν από το συγγραφέα δημιούργησαν 12 μοναδικές διασκευές κλασσικών παραμυθιών, με διαφορετικό τίτλο και πλοκή!

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου αφού συνεχάρη τα Public για την πρωτοβουλία τους ανέφερε: «Το Βιβλίο των Σχολείων συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον από σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σε μια εποχή που τα παιδιά απομακρύνονται από το βιβλίο και την προσοχή τους κερδίζουν οι οθόνες, πρωτοβουλίες όπως αυτή των Public βοηθούν την φιλαναγνωσία και εισάγουν τους μαθητές σε κόσμους και εμπειρίες που μόνο τα βιβλία μπορούν να χαρίσουν. Συγχαίρουμε τα παιδιά που με τη φαντασία τους και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους συμμετείχαν στη συγγραφή των παραμυθιών και έφεραν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Ιπποκράτης Κουρκούμπας, Marketing Director των Public στην Κύπρο ανέφερε: «Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας που δέχθηκε, με προθυμία, για δεύτερη φορά, την ιδέα μας να οργανώσουμε μαζί το Βιβλίο των Σχολείων. Στα Public πιστεύουμε στη δύναμη του πολιτισμού. Στα καταστήματά μας φιλοξενούμε συστηματικά παρουσιάσεις, συγγραφείς και εργαστήρια ενώ είμαστε παρόντες σε όλα τα μεγάλα “ραντεβού” του βιβλίου στην Κύπρο. Επενδύουμε στο βιβλίο και επιδιώκουμε να λειτουργούμε ως σημείο αναφοράς για τους φίλους του. Ουσιαστικά είμαστε σήμερα το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο της Κύπρου, με τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες που φιλοξενούν περισσότερους από χιλιάδες τίτλους».

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Φίλιππος Μανδηλαράς στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ταξίδι που έκανε με τα παιδιά, την ανταπόκρισή τους και τη συνεργασία που ανέπτυξε μαζί τους και με τους εκπαιδευτικούς τους. «Τα Παραμύθια στη Χρονομηχανή ετοιμάστηκαν με πολλή αγάπη και δημιουργικότητα από τα παιδιά. Αντιλήφθηκαν την ιδέα που τους μετέδωσα και με την έμπνευσή τους έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω και τους εκπαιδευτικούς που χωρίς αυτούς, το εγχείρημά μας δεν θα ήταν εφικτό».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τα Public. Τα καθαρά έσοδα των εισπράξεων του θα διατεθούν στο Ταμείο Προνοίας για Άπορα Παιδιά του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση έλαβαν αντίτυπο του «Βιβλίου των Σχολείων ΙΙ» ενώ αντίτυπά του μοιράστηκαν στις βιβλιοθήκες των σχολείων που συμμετείχαν. Το Βιβλίο των Σχολείων είναι το δεύτερο που δημιουργείται από τη συνεργασία Public και Υπουργείο παιδείας. Το πρώτο εκδόθηκε το 2017 και είχε ανάλογη επιτυχία.

 


Current track

Title

Artist

Background