10 χρόνια Laiko Cosmos Trading Ltd

Written by on 09/01/2023

Μια συνεχής πορεία ανάπτυξης και επιτυχίας

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκέμβριου, στο Venue City στη Λευκωσία, το επετειακό δείπνο της Laiko Cosmos Trading Ltd με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της. Μια ξεχωριστή βραδιά που τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι υπάλληλοι, συνεργάτες, τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη της εταιρείας. Η παρουσίαση όλων των συντελεστών αποτελεί απόδειξη πως η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς.

Η Laiko Cosmos Trading Ltd, δημιουργήθηκε περί τα τέλη του 2012 με τη συγχώνευση του Ομίλου Λαϊκού και της Cosmos Trading, δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στην Κύπρο. Οι δύο εταιρείες έχουν μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται πάνω από μισό αιώνα. Ένα τολμηρό όραμα, που σε μόλις 10 χρόνια κατάφερε να εδραιώσει την Laiko Cosmos Trading Ltd ως μία εκ των κορυφαίων και ραγδαία αναπτυσσόμενων εταιρειών διανομής διεθνών και τοπικών brands στις κατηγορίες τροφίμων και ποτών στην Κύπρο.

Σήμερα, η Laiko Cosmos Trading Ltd εργοδοτεί 230 άτομα. Διαθέτει στόλο 95 οχημάτων διανομής που εξυπηρετούν πέραν των 4,000 σημείων πώλησης σε όλη τη Κυπρο, ενώ στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, που ξεπερνούν τα 15,000 τ.μ., διασφαλίζονται άριστες συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης όλων των προϊόντων. Η εταιρεία κατέχει ένα εντυπωσιακό portfolio που ξεπερνά τα 170 brands με πέραν των 1,300 διαφορετικών κωδικών, και με τον κύκλο εργασιών της για το 2022 να ανέρχεται στα 90 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής (3PL) σε εταιρείες με ηγετική θέση στις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία διανέμει τα γνωστά brands: Καφές Λαϊκού, ΙΟΝ, La Vache Qui Rit, Tulip, Elle & Vire, Nature Valley, Old El Paso, HIPP,  Πίτσες Goodfellas, Μέλι Όρος Μαχαιρά, ΣΕΚΕΠ, Kikkoman, El Café, Pokka, Red Bull, Perrier, Zivana LOEL, Grey Goose, Bombay Sapphire, Bacardi, Glenfiddich, Hendrick’s, Dewar’s, Stolichnaya, Skinos, Vassiliko Wines, Costas Lazarides wines, τα κρασιά της Loel. κ.ά. Παράλληλα, έχει συνάψει διαχρονικές συνεργασίες διανομής με τις εταιρείες Starbucks, Μιτσίδης, Sodexo, κ.α.

 

«Αυτό που κάνει ξεχωριστή την επιτυχία των 10 χρόνων, είναι οι δυσκολίες με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι, σχεδόν από την αρχή της ίδρυσή μας, και από τις οποίες καταφέραμε να εξέλθουμε αλώβητοι, πιο δυνατοί και πιο ισχυροί. Όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε πολύ σκληρά και πολύ εντατικά, με το προσωπικό να αποτελεί τον πιο δυνατό τροχό αυτής της άμαξας», σημείωσε στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της Laiko Cosmos Trading Ltd, κ. Γιώργος Τσακιστός, επισημαίνοντας πως η εταιρεία είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα οι άνθρωποί της.

Μια επιτυχία που επιβεβαιώνεται και από τις διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις που αποτελούν σημεία αναφοράς και επιβράβευση των προσπαθειών που γίνονται. Στην δεκάχρονη παρουσία της η Laiko Cosmos Trading Ltd έχει κατακτήσει αρκετές διακρίσεις σε διάφορους τομείς. Ξεχωρίζουν οι 4 συνεχόμενες βραβεύσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς που διοργανώνει η Perrier ανάμεσα στους διάφορους αντιπροσώπους / διανομείς της. Κορυφαία στιγμή στην πορεία της Laiko Cosmos Trading Λτδ η βράβευσή της ως «Προμηθευτής της Χρονιάς» στα πρόσφατα «Cyprus Retail Excellence Awards 2021».

 

«Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν πραγματικότητα εάν κάποιοι από εμάς δεν πίστευαν στην υλοποίηση του τολμηρού αυτού οράματος», ανέφερε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Laiko Cosmos Trading Ltd, Βασίλης Πετρίδης, υπενθυμίζοντας πως όταν δημιουργήθηκε η εταιρεία, πολλοί ήταν αυτοί που δεν πίστεψαν στην επιτυχία της. «Δέκα χρόνια μετά, καταφέραμε να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες, διατηρώντας σήμερα κορυφαία θέση ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής της Κύπρου», είπε ολοκληρώνοντας.

Η Laiko Cosmos Trading Ltd, μέσω μιας δυναμικής, και άριστα καταρτισμένης ομάδας, στοχεύει σε νέες συνεργασίες και μελλοντικές επιτυχίες. Η φιλοσοφία της στηρίζεται στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται και όραμά της είναι να εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη και πλέον αξιόπιστη εταιρεία πώλησης και διανομής τροφίμων και ποτών στην Κύπρο.


Current track

Title

Artist

Background