Φιλανθρωπικές συναυλίες Bυζ. Εκ. μουσικής με τον πρωτοψάλτη Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Καβαρνό

Written by on 27/10/2022

Η Petrides Events, μετά την απόλυτη επιτυχία που σημείωσε η βυζαντινή συναυλία με τον π. Νικόδημο Καβαρνό στις 2/9/2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, διοργανώνει δυο νέες συναυλίες. Λευκωσία Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και Λεμεσό Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.
Συμμετέχει φωνητικό σύνολο υπό την διεύθυνση του Άρχωντος πρωτοψάλτη Δημήτρη Ιεροδιακόνου.
Οι συναυλίες αρχίζουν στις 20:30.
Μέρος από τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού (ΚΥΚΑΤ).
Η συναυλίες τελούν Υπό την Αιγίδα του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα.
Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός είναι μια εξαιρετική περίπτωση πολύ νέου ανθρώπου και νεότατου Κληρικού, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το πολύτιμο τάλαντο της φωνής και ήδη έχει διακριθεί ανά την Ορθοδοξία ως ένας από τους σπουδαιότερους Πρωτοψάλτες και Καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικής.
Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός (κατά κόσμον Παναγιώτης) γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι που ολοκλήρωσε και τις σπουδές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιποθώντας τη μόρφωση μεταβαίνει στην Αθήνα και παίρνει Πτυχίο από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και την Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Ακολούθως εγγράφεται στα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ληξούρι) Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, παίρνοντας γνώσεις που αφορούν στον ήχο και τα μουσικά όργανα. Η αγάπη του για την τεχνική του ήχου και της μουσικής τον κάνουν να εγγραφεί σε ιδιωτική Σχολή ΙΕΚ, παίρνοντας Πτυχίο στην Σκηνοθεσία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου, Ηχοληψίας, Πολυκάναλης Εγγραφής και Ηχοτεχνίας. Συνδυάζει εκπαίδευση στο studio του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με ηχογραφήσεις πολλών συνόλων Ελληνικής και ξένης μουσικής. Ως σκηνοθέτης και βοηθός έχει συνεργαστεί αφενός σε αρκετές παραγωγές στην Ελλάδα, αφετέρου σε γνωστά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.
Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την μάθηση της Βυζαντινής Μουσικής, με πρώτο καλλικέλαδο δάσκαλο τον πρωτοψάλτη Γεώργιο Μιχαλλέλη και ακολούθως με τους πρωτ. Διονύσιο Ηλιόπουλο, Σπυρίδων Παυλάκη, π. Παναγιώτη Ιωακείμ και άλλους. Είναι Πτυχιούχος Ιεροψάλτης με βαθμό Άριστα. Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα και Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα. Έχει γνώσεις αρμονίας, πιάνου και σύνθεσης. Τώρα διακονεί την Εκκλησία ως Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Έχει δώσει αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει Βυζαντινή Μουσική τα τελευταία 10 χρόνια, σε σύνολο μαθητών αρκετοί εκ των οποίων είναι Πρωτοψάλτες – Λαμπαδάριοι και Πτυχιούχοι Βυζ. Μουσικής. Η Χορωδία του απαρτίζεται ως επί το πλείστον από μαθητές του. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 24 Ιανουαρίου και Πρεσβύτερος στις 2 Φεβρουαρίου 2009. Την ίδια μέρα χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης.
Εισιτήρια από €20

Προπώληση εισιτηρίων: online μέσω της SoldOutTickets και σε όλα τα καταστήματα Stephanis Παγκύπρια.

See less

Current track

Title

Artist

Background