Πρόγραμμα «ΚτίΖΩ» στους προσφυγικούς οικισμούς του  Δήμου Στροβόλου

Written by on 04/09/2024

Ο Δήμος Στροβόλου ξεκαθαρίζει ότι από πλευράς του υποστηρίζεται πλήρως η προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος «ΚτίΖΩ» στους προσφυγικούς οικισμούς στην επικράτεια του Δήμου. Ο Δήμος ασκεί τις αρμοδιότητες που ορίζει η κείμενη περί Οδών και Οικοδομών νομοθεσία, έχοντας υπόψη και την ανθρωπιστική πτυχή του θέματος. Mέχρι σήμερα εκκενώθηκαν πλήρως 4 πολυκατοικίες και 5 μερικώς.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου, Σταύρος Σταυρινίδης, ανέφερε ότι  ο Δήμος σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να επιλύσει τα ζητήματα που προέκυψαν με συναινετικό τρόπο, αναφέροντας ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό του Δήμου να λάβει δικαστικά μέτρα εναντίον 5 μεμονωμένων περιπτώσεων ενοίκων που αρνούνται να εκκενώσουν κατεδαφιστέες οικοδομές στον οικισμό Στρόβολος ΙΙΙ. Πρόσθεσε ακόμα, ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να υποστηρίξει οικονομικά εκεί όπου κρίνεται ότι χρειάζεται, μέσω ειδικής πρόνοιας που διαθέτει στον προϋπολογισμό του για τους προσφυγικούς οικισμούς.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Στροβόλου βρίσκονται 9 πολυκατοικίες που κρίθηκαν κατεδαφιστέες και συμπεριλαμβάνονται στο Σχέδιο Χορηγιών για τις 358 Πολυκατοικίες σε Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων, πρόγραμμα «ΚτίΖΩ», του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

2 Σεπτεμβρίου 2024


Current track

Title

Artist

Background