ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΣΤΑΥΡΗΣ FOODPRINTS

Written by on 10/06/2022

Πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου μαγειρικής του Chef Σταύρου Γεωργίου, «Stavris Foodprints», στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στο ελληνικό master chef, και έχοντας δημιουργήσει ένα επιτυχημένο κανάλι μαγειρικής στο YouTube, o Chef Σταυρής, όπως τον γνώρισε ο κόσμος, ένιωσε πως ήρθε η ώρα για το πρώτο του βιβλίο.  Αυτά τα δύο χρόνια δημιούργησε με την ομάδα του πάνω από 100 συνταγές, από τις πιο απλές και παραδοσιακές μέχρι τις πιο σύνθετες – gourmet. Η σκέψη του για το βιβλίο ήταν οι συνταγές να συνδυάζουν γεύση και εμφάνιση. Έτσι κατέληξε στις 29 συνταγές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, οι οποίες συνδυάζουν τεχνική, συνέπεια, αρώματα, γεύσεις, όλα εκτελεσμένα με αγάπη. Συνταγές που προσεγγίσουν όλα τα γούστα, από χορτοφαγικές μέχρι κρέας και πουλερικά.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τα METRO, οι οποίες τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζονται στενά με τον Σταύρο Γεωργίου, προσφέροντας στο κοινό τους δικές του συνταγές, μέσα από το blog τους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σταυρής και οι υπεραγορές METRO αποφάσισαν πως η αγάπη για τη μαγειρική μπορεί να γίνει και αγάπη προς τα παιδιά που το χρειάζονται.  Έτσι όλα τα καθαρά έσοδα από το βιβλίο του Σταυρή που θα πωλείται αποκλειστικά στις υπεραγορές METRO, θα πηγαίνουν για τη στήριξη του φιλανθρωπικού συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου, ομιλητές ήταν η κα Μελίνα Σκορδέλη Marketing Manager των METRO, o Chef Σταύρος Γεωργίου και ο κος Γιώργος Πενηνταεξ – Πρόεδρος Συνδέσμου «Ένα όνειρο Μία Ευχή».

 


Current track

Title

Artist

Background