Νέο σπίτι, νέα κρεβατοκάμαρα, νέα αρχή! / Καλώς ορίσαμε στη νέα μας κρεβατοκάμαρα! Και τώρα, τι;

Written by on 04/10/2024

Ως γνωστό, η μετακόμιση δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Το σπίτι μας το αλλάζουμε, καθώς οι ανάγκες μας δεν μένουν ίδιες. Γι’ αυτό, το νέο μας σπίτι το φτιάχνουμε με τρόπο που θα έρθει να… «κουμπώσει» σε ό,τι χρειαζόμαστε. Οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε πολλή έμφαση στους κοινούς χώρους, όπως το μπάνιο και η κουζίνα. Αλλά για σκεφτείτε το λίγο. Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που περνάμε πάνω από το 1/3 της ημέρας μέσα! Αν, λοιπόν, μετακομίζουμε σε νέο σπίτι, καλό θα είναι να μην… πιαστούμε στον ύπνο, αλλά να φτιάξουμε και την κρεβατοκάμαρά μας με τρόπο που να μας εξυπηρετεί.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος σε όλους μας και φυσικά όταν πάμε σε έναν καινούριο χώρο έχουμε την ευκαιρία να τα κάνουμε όλα σωστά από την αρχή. Η δημιουργία ενός ευχάριστου υπνοδωματίου είναι μια διαδικασία που συνδυάζει την πρακτικότητα με την αισθητική, ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος που είναι τόσο όμορφος, όσο και λειτουργικός. Το άδειο δωμάτιο μας μοιάζει με λευκό πίνακα έτοιμο για να ζωγραφίσουμε το πιο ωραίο αλλά και φιλόξενο υπνοδωμάτιο. Και ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο; Το κρεβάτι, φυσικά! Διασφαλίζουμε ότι είναι άνετο και σε κατάλληλο μέγεθος για τον χώρο μας και διαλέγουμε αυτό που μας αρέσει και το συμπληρώσουμε με κάποιο από τα αναπαυτικά στρώματα και τα μαξιλάρια που ταιριάζουν στον τρόπο που κοιμόμαστε. Εάν διαθέτετουμε μικρότερο υπνοδωμάτιο, ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο από κάτω μπορεί να είναι εξαιρετικά πρακτικό. Στρώνουμε το κρεβάτι μας με σεντόνια και σκεπάσματα  και απολαμβάνουμε έναν ύπνο που θα μας ανανεώσει.

Συνεχίζοντας μέσα στο υπνοδωμάτιο, ένας άλλος παράγοντας για τον καλό ύπνο είναι να μπορούμε να το έχουμε και συγυρισμένο και σωστά οργανωμένο για αυτό θα ασχοληθούμε με τις ντουλάπες. Μια ευρύχωρη ντουλάπα θα βοηθήσει να οργανώσουμε τα ρούχα σας. Ανοιχτή ή κλειστή, η επιλογή είναι καθαρά δική μας. Όσο για παπούτσια και αξεσουάρ, κάποια λύσεις από τις πολλές σε συρταριέρες και παπουτσοθήκες συμπληρώνει τέλεια την ντουλάπα που επιλέχθηκε. Αν από την άλλη ο χώρος είναι περιορισμένος, χρησιμοποιούμε κρεμάστρες πίσω από την πόρτα ή πάνω στους τοίχους για να κρεμάσουμε αξεσουάρ ή τσάντες. Επίσης, τα κουτιά αποθήκευσης είναι ιδανικά για να κρατήσουμε οργανωμένα μικροαντικείμενα, όπως κοσμήματα ή καλλυντικά.

Για πρακτικούς λόγους, αλλά και για την σωστή ατμόσφαιρα στον χώρο, επενδύουμε στον κατάλληλο φωτισμό που είναι απαραίτητος για ένα καλύτερο ύπνο αλλά και ξύπνημα. Το σωστό φωτιστικό οροφής πρέπει να παρέχει αρκετό φως για κάθε γωνιά του δωματίου. Για μια πιο ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, προσθέτουμε έμμεσο φωτισμό μέσω των ταινιών LED πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού ή επιλέγουμε φωτιστικά με έξυπνο ρυθμιζόμενο φωτισμό για να προσαρμόζoυμε την ένταση σύμφωνα με τις ανάγκες μας και να δημιουργούμε κάθε βράδυ τη σωστή ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Σ’ αυτό θα βοηθήσουν βέβαια και οι κουρτίνες και τα στόρια για καλύτερη συσκότιση και ηχομόνωση του υπνοδωματίου.

Το κλειδί για μια ακόμα καλύτερη ηχομόνωση είναι η επιλογή του σωστού χαλιού που θα κάνει το δωμάτιο και πιο ζεστό. Δίπλα στο κρεβάτι ή σε όλο το δωμάτιο, είναι πολύ ευχάριστο στο πάτημα όταν ξυπνάμε το πρωί, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την ισορροπημένη θερμοκρασία του υπνοδωματίου και απορροφά ήχους και κραδασμούς που διαταράσσουν τον ύπνο.

Για να νιώσουμε το υπνοδωμάτιο μας ακόμα πιο δικό μας, προσθέτουμε τις προσωπικές μας πινελιές στον χώρο. Ας κρεμάσουμε στους τοίχους πίνακες ή φωτογραφίες που να μας εμπνέουν και να μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας διακοσμητικά μαξιλάρια συμπληρώνουμε την παλέτα χρωμάτων του υπνοδωματίου μας.

Για όλα τα πιο πάνω tips και ακόμα περισσότερα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μια βόλτα με την οικογένειά μας στα καταστήματα και στην ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ, για αστείρευτη  έμπνευση και ιδέες ανανέωσης. Καλορίζικο το νέο σπίτι!


Current track

Title

Artist

Background