Η Emirates SkyCargo έχει μεταφέρει 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19

Written by on 20/04/2022

• 18 μήνες μετά την πρώτη μεταφορά εμβολίων κατά της Covid-19, η Emirates SkyCargo έχει μεταφέρει 1 δισεκατομμύριο δόσεις.
• Τα εμβόλια μεταφέρθηκαν, μέσω του Ντουμπάι, σε περισσότερους από 80 προορισμούς, συμβάλλοντας στα τοπικά προγράμματα εμβολιασμού.
– Τα αεροσκάφη της Emirates SkyCargo μετέφεραν περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την καταπολέμηση της Covid-19. Ο αερομεταφορέας πέτυχε αυτό το ιστορικό ορόσημο μέσα σε διάστημα 18 μηνών από την πρώτη μεταφορά εμβολίων, τον Οκτώβριο του 2020. Περισσότεροι από 4.200 τόνοι εμβολίων κατά της Covid-19, που ισοδυναμούν με περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο δόσεις, έχουν μεταφερθεί σε πάνω από 80 προορισμούς με περισσότερες από 2.000 πτήσεις της Emirates, ενώ περίπου τα δύο τρίτα των δόσεων μεταφέρθηκαν σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο Nabil Sultan, Αντιπρόεδρος της Emirates, Cargo, δήλωσε: «Από την αρχή της πανδημίας, η Emirates SkyCargo έχει επικεντρωθεί στην υποστήριξη της προσπάθειας των παγκόσμιων κοινοτήτων να ανακάμψουν από τις καταστροφικές συνέπειες της νόσου, δίνοντας προτεραιότητα στην παροχή βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η στρατηγική θέση του κόμβου μας στο Ντουμπάι, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα του σύγχρονου στόλου αεροσκαφών ευρείας ατράκτου που διαθέτουμε, τις εγκαταστάσεις και τη δυνατότητά μας να μεταφέρουμε ευαίσθητα στη θερμοκρασία προϊόντα, όπως τα φαρμακευτικά, μας επέτρεψαν να μεταφέρουμε τα εμβόλια κατά της Covid-19 με ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα από τη μια γωνιά του πλανήτη στην άλλη. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, είμαστε περήφανοι για την ομάδα της Emirates SkyCargo που, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατάφερε να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού, μεταφέροντας βασικά αγαθά, όπως τα εμβόλια».
Ήδη από τον Αύγουστο του 2020, η Emirates SkyCargo ήταν ένας από τους πρώτους παγκόσμιους αερομεταφορείς εμπορευμάτων που άρχισε να χαρτογραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο τους τρόπους μεταφοράς εμβολίων κατά της Covid-19. Τον Οκτώβριο του 2020, η Emirates ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει έναν αποκλειστικό κόμβο με πιστοποίηση GDP για τη μεταφορά εμβολίων κατά της νόσου. Τον ίδιο μήνα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στον τομέα διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού, το τμήμα μεταφοράς φορτίου (cargo) της Emirates πραγματοποίησε δοκιμαστικές μεταφορές εμβολίων μέσω του Ντουμπάι.
Τον Ιανουάριο του 2021, η Emirates SkyCargo συνεργάστηκε με κορυφαίες εταιρείες, που έχουν έδρα το Ντουμπάι, για να συγκροτήσουν τη Dubai Vaccine Logistics Alliance και να επιταχύνουν τη διανομή των εμβολίων μέσω του Ντουμπάι στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τον Φεβρουάριο του 2021, ο αερομεταφορέας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη UNICEF με στόχο να δώσει προτεραιότητα στη μεταφορά και την παράδοση εμβολίων για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας COVAX. Μέχρι τις αρχές Απριλίου 2021, η Emirates SkyCargo είχε ήδη μεταφέρει περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Τον Ιούνιο του 2021, η Emirates SkyCargo επέκτεινε την υποδομή της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας για φαρμακευτικά προϊόντα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, επιτρέποντάς της να αποθηκεύει περίπου 60-90 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων επιπλέον ανά πάσα στιγμή. Με την κλιμάκωση της παγκόσμιας διανομής και χορήγησης εμβολίων, η Emirates SkyCargo ενίσχυσε τη μεταφορά μεγαλύτερης ποσότητας εμβολίων κατά της Covid-19 από τη χώρα παραγωγής τους προς άλλους προορισμούς, φτάνοντας τις 250 εκατομμύρια δόσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 και τις 600 εκατομμύρια δόσεις τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.
Η Emirates SkyCargo είναι ένας από τους κορυφαίους αερομεταφορείς ευαίσθητων στη θερμοκρασία και φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως. Εκτός από τα εμβόλια για την Covid-19, η εταιρεία μεταφέρει και άλλα βασικά αγαθά και άλλα ζωτικής σημασίας φαρμακευτικά προϊόντα και θεραπείες στις πτήσεις της σε περισσότερους από 140 προορισμούς σε έξι ηπείρους, ενώ υπολογίζεται ότι 200 τόνοι φαρμακευτικού φορτίου μεταφέρονται καθημερινά με τα αεροσκάφη της Emirates.


Current track

Title

Artist

Background