Η Answear κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, με την εξαγορά των εμπορικών σημάτων Sneakerstudio και PRM

Written by on 16/02/2023

Η Answear,  η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου μόδας και lifestyle που απέφερε έσοδα σχεδόν 210 εκατομμυριών ευρώ το 2022, εξαγοράζει την Sneakerstudio, έναν από τους κορυφαίους λιανεμπόρους αθλητικών παπουτσιών και streetwear στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και την ανερχόμενη premium μάρκα street fashion, PRM.

Η Answear εισέρχεται έτσι σε μία νέα, συναρπαστική εποχή, καθώς το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας θα συμπληρωθεί από έναν εξειδικευμένο και σημαντικό παίκτη στον τομέα των premium sneakers & του streetwear. Οι δύο εταιρείες συνδυάζουν το όραμά τους που είναι να δημιουργήσουν ένα ευρύχωρο πεδίο απόλυτης άνεσης, μέσα στο οποίο ο καταναλωτής θα μπορεί να δημιουργήσει το προσωπικό, ασυμβίβαστο στιλ του, αναζητώντας τις πιο επιθυμητές μάρκες lifestyle. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες προσβλέπουν σε νέες ευκαιρίες στον τομέα των premium sneakers & streetwear και ευελπιστούν στην αξιοποίηση των δυνατών σημείων τους, συνδυάζοντας την προσφορά  μοναδικών προϊόντων με τη λειτουργική υπεροχή και τις εγκαταστάσεις τεχνολογίας & logistics της Answear.

« Με αυτή τη συγχώνευση επεκτείνουμε το επιχειρηματικό μας πεδίο και προσεγγίζουμε, με ειδικές σειρές προϊόντων, νέες ομάδες πελατών, όπως η Gen Z ή το κοινό που ενδιαφέρεται για premium και πολυτελή προϊόντα. Όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν προς μια δυναμική ανάπτυξη της αγοράς premium προϊόντων, στην οποία πιστεύουμε και εμείς – όπως πιστεύουμε επίσης ότι αυτή η συναλλαγή θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε ακόμη πιο γρήγορα και να αναπτυχθούμε αποτελεσματικά σ’ αυτόν τον τομέα » – σχολιάζει ο Krzysztof Bajołek, CEO της Answear.

Η Sneakerstudio είναι μια καθιερωμένη, αναγνωρισμένη μάρκα lifestyle και αθλητικών παπουτσιών για τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Προσφέρει προϊόντα από μάρκες όπως Adidas Originals, New Balance, Carhartt και Veja. Η Εταιρεία διαθέτει ηλεκτρονικά καταστήματα για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ προωθεί τα προϊόντα της και στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, μέσω -μεταξύ άλλων- ενός παγκόσμιου ιστότοπου που λειτουργεί στην αγγλική γλώσσα. Η μάρκα ιδρύθηκε το 2015 στην Κρακοβία, όπου διατηρεί μια μπουτίκ η οποία αποτελεί cult προορισμό για τους τοπικούς λάτρεις των sneakers και της street κουλτούρας.

https://sneakerstudio.com/

Παράλληλα, η PRM προσφέρει ένα νέο concept που εναρμονίζεται με τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς μέσα από πολυτελή προϊόντα streetwear & μόδας. Παρά το πρώιμο στάδιο ανάπτυξής της, έχει ήδη καταφέρει να προσελκύσει πολλές μάρκες που είναι γνωστές και αναγνωρισμένες στη Δυτική Ευρώπη, όπως οι Y-3, A.P.C., Marni, AColdWall, MISBHV και Rick Owens. Οι πωλήσεις της πραγματοποιούνται μέσω ενός παγκόσμιου ιστότοπου, ενώ η μπουτίκ της μάρκας βρίσκεται στη Βαρσοβία.

https://prm.com/pl/

« Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν τόσο αξιόπιστο παίκτη όπως η Answear, η οποία έχει αποδείξει επανειλημμένα πόσο καλά οργανωμένη είναι, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει. Με αξιόπιστα logistics και εξαιρετικά συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών και των μοναδικών εμπορικών σημάτων που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την ανάπτυξή μας και θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στην κορυφή. Έχουμε μια φιλόδοξη, δημιουργική ομάδα που διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία και ξέρει πώς να προσεγγίσει το ειδικό αυτό κοινό στο οποίο απευθύνονται τα εμπορικά σήματά μας. Ενώνοντας τις ομάδες μας θα επιτύχουμε όχι μόνο μεγαλύτερη ανάπτυξη για τις μάρκες μας, αλλά και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την υποστήριξη της στρατηγικής της Answear μέσω της ανταλλαγής εμπειριών » – αναφέρει ο Łukasz Lepczynski, ιδρυτής των εμπορικών σημάτων Sneakerstudio και PRM.

Η Answear αποκτά από την Fashion Trends Group Sp. z. o.o., το οργανωμένο τμήμα της επιχείρησης, το οποίο περιλαμβάνει τις ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου Sneakerstudio και PRM, δύο μπουτίκ στην Κρακοβία και τη Βαρσοβία, συμβόλαια εμπορικών σημάτων, καθώς και τις ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Σχετικά με την Answear:

Η Answear είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που αποτελεί έμπνευση για τη ζωή, με επιλεγμένα προϊόντα και περιορισμένες συλλογές από περισσότερες από 500 παγκόσμιες μάρκες. Ανάμεσα στα περισσότερα από 200.000 προϊόντα μπορείτε να βρείτε τα πιο γνωστά premium brands (Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Hugo Boss, Michael Kors, Valentino, Lacoste, Polo Ralph Lauren, Max Mara, DKNY, Carl Lagerfeld, Versace, Patrizia Pepe, Liu Jo, Pinko), γνωστές μάρκες αθλητικών (adidas, Nike, New Balance, Hoka One One, The North Face, Columbia, Salewa) και εμβληματικές μάρκες denim (G-star, Diesel, Guess Jeans, Pepe Jeans, Levi’s, Lee, Wrangler). Θα ανακαλύψετε επίσης νέα designer brands που τελευταία είναι όλο και πιο δημοφιλή, όπως οι Samsoe-Samsoe, Colourwear, The Kooples, Filling Pieces, Tiger of Sweden, Custommade, Muuv και Hoff. Η Answear ιδρύθηκε το 2011 και, χάρη στη δυναμική επέκτασή της, δραστηριοποιείται σήμερα σε 11 ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος ενώ εξυπηρετεί περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια πελάτες, κερδίζοντας διαρκώς δημοφιλία, χάρη στη γρήγορη παράδοση και την άνεση που προσφέρουν οι αγορές της. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας από το 2021 ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη λειτουργία της και στην Ελλάδα μέσω του answear.gr


Current track

Title

Artist

Background