Η κ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΚΩΜΙΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Written by on 19/12/2022

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής  στην ετήσια Γενική της Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία μεταξύ 01-04 Δεκεμβρίου 2022 εξέλεξε το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και τα μέλη των Τεχνικών της Επιτροπών. Την ΚΟΓ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Χριστόδουλος Φωτίου, και η Τεχνική Σύμβουλος κυρία Ευαγγελία Τρικωμίτη, η οποία ας σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη Κύπρια η οποία εξελέγη Μέλος της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής το 2018.

Η ΚΟΓ διεκδίκησε για πρώτη φορά στα χρονικά της την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής της Ρυθμικής Γυμναστικής με υποψήφια την κυρία Ευαγγελία Τρικωμίτη η οποία εξελέγη παμψηφεί και από τις 45 χώρες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία επισφραγίζοντας την σωστή – δίκαιη και συνάμα μεγάλη προσφορά της κυρίας Ευαγγελίας Τρικωμίτη στον Παγκόσμιο χώρο της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής είναι μια από τις πιο δυνατές και σημαντικές Ομοσπονδίες αθλημάτων της Ευρώπης. Το 2021 όπως και το 2022 διοργάνωσε 8 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Γυμναστικής. Η Κ. Τρικωμίτη με την επιτροπή της διοργάνωσαν και ήταν Superior Jury σε 5 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ρυθμικής Γυμναστικής (Ισπανία- Ουκρανία- Αρζεπαιζάν- Βουλγαρία- Ισραήλ). Το 2009 διοργάνωσαν και ήταν Superior Jury τους Ολυμπιακούς Νέων στη Ρωσία, επιπλέον τα European Games στην Λευκορωσία.

Η επιτροπή που ηγείται η Κ. Τρικωμίτη δεν διοργανώνει μόνο τους πιο πάνω σημαντικούς αγώνες της Ευρώπης αλλά είναι επίσης υπεύθυνη για την διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών Τεχνικών Κανονισμών του Αθλήματος της και οι ευθύνες της εκτείνονται και στο να προετοιμάζει και να προτείνει κάθε είδους τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.

 


Current track

Title

Artist

Background