Ενώνονται τα κομμάτια του παζλ για την αποκάλυψη του «Αόρατου Έθνους»

Written by on 22/09/2022

Κάθε Κύπριος αποτελεί ένα κομμάτι στο παζλ που συνθέτει το «Αόρατο Έθνος» το οποίο επεκτείνεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αυτή τη διαπίστωση φιλοδοξούν να κάνουν ευρέως γνωστή στο Mall of Cyprus το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 10:00-19:00 η Novartis Pharma Services Κύπρου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καρδιοπαθών Λευκωσίας (μέλος του Global Heart Hub) και τη στήριξη όλων των ενδιαφερόμενων εταίρων, της Κυπριακής Εταιρείας Αθηροσκλήρυνσης, της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, της Κυπριακής Εταιρείας Παθολογίας, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου σε μια δράση που γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στην εν λόγω δράση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει σημαντική ενημέρωση για την Αθηροσκληρωτική Καρδιαγγειακή Νόσο AKN, η οποία ευθύνεται για τους 4 στους 5 θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια, από τα περίπτερα τα οποία θα είναι πλαισιωμένα από εξειδικευμένους ιατρούς με παράλληλο ενημερωτικό υλικό για τη νόσο.

Ταυτόχρονα το κοινό θα μπορεί να προσθέσει στον διαδραστικό τοίχο της αποκάλυψης την υπογραφή του συνοδευόμενη από ένα παρακινητικό μήνυμα στήριξης και ανάγκης ανάληψης δράσης απέναντι στη νόσο.

Στόχος στις 29 Σεπτεμβρίου στις 11:00 ο τοίχος της Αποκάλυψης να τοποθετηθεί στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας και τα μηνύματα του κόσμου της Κύπρου να απευθυνθούν υπό μορφή υπομνήματος προς τον υπουργό Υγείας, ώστε να αναληφθούν στοχευμένες δράσεις για τη χάραξη στρατηγικής ως προς την αντιμετώπιση της Αθηροσκληρωτικής Καρδιαγγειακής Νόσου AKN και τον περιορισμό του αντίκτυπού της στην κοινωνία, αλλά και στο κράτος.

Αξίζει να τονιστεί πως σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, διεθνή στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι θάνατοι από Καρδιαγγειακή νόσο αποτελούν το 35% των συνολικών θανάτων ετησίως (Global Burden of disease collaborative network study 2017).

Με στόχο την πρόληψη πολλών από τους εκατομμύρια θανάτους από ΑΚΝ που συμβαίνουν κάθε χρόνο και την ελάττωση του ετήσιου κόστους φροντίδας των καρδιαγγειακών νόσων το Global Heart Hub και η Novartis συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της AKN υποστηρίζοντας το πρόγραμμα Invisible Nation.

Το Invisible Nation θα φέρει σε επαφή ένα παγκόσμιο δίκτυο οργανώσεων ασθενών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών από τον χώρο των καρδιαγγειακών (ΚΑ) νόσων που έχουν δεσμευτεί να επιφέρουν συστηματικές αλλαγές στην αντιμετώπιση της αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου AKN.

Πολίτες αυτού του «Αόρατου Έθνους» είμαστε δυνητικά όλοι μας και γι’ αυτόν τον λόγο οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στον αγώνα για την Καρδιαγγειακή Νόσο με όπλα την ενημέρωση, την πρόληψη, την αλλαγή στον τρόπο ζωής και τη συλλογική δράση οργανωμένων φορέων, κρατικών θεσμών και ευαισθητοποιημένων ομάδων.


Current track

Title

Artist

Background