Φυσικο Μεταλλικο Νερο Κυκκος: Αποσπώμενο καπάκι για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον

Written by on 10/05/2023

Το μη αποσπώμενο καπάκι (Tethered Cap) συνοδεύει από τον περασμένο μήνα όλες τις συσκευασίες του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κύκκος. Μία σημαντική καινοτομία για το brand που ενισχύει τις προσπάθειες για μείωση της ποσότητας πλαστικού που καταλήγει σε χωματερές, θάλασσες και άλλα οικοσυστήματα, τα οποία έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο.

Τα πλαστικά καπάκια -αν και ανακυκλώσιμα- συχνά κατά την απόρριψη διαχωρίζονται από την υπόλοιπη συσκευασία με αποτέλεσμα να μην φτάνουν ποτέ στον κάδο ανακύκλωσης. Το νέο μη αποσπώμενο καπάκι διευκολύνει τη συλλογή και ανακύκλωση ολόκληρης της συσκευασίας, συμβάλλοντας στη μείωση των απορριμμάτων. Η υιοθέτηση του Tethered Cap από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος στοχεύει να διασφαλίσει ότι όλο και περισσότερα πλαστικά καπάκια ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν να γίνουν απορρίμματα.

Τα νέα φιλικά μπουκάλια προς το περιβάλλον, που έχουν λανσαριστεί για πρώτη φορά στην κυπριακή αγορά από την Coca-Cola HBC Κύπρου, εκπληρώνουν με επιτυχία και πολύ νωρίτερα το στόχο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που προϋποθέτει πως όλες οι συσκευασίες μιας χρήσης θα έχουν μη αποσπώμενο καπάκι μέχρι το 2024.

Σήμερα, όλες οι συσκευασίες των προϊόντων της Coca-Cola HBC Κύπρου είναι 100% ανακυκλώσιμες, με την εταιρεία να έχει δεσμευτεί για συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030, καθώς και για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ο Λούης Κάγκας, Senior Brand Manager Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος, υπογράμμισε πως η υιοθέτηση του Tethered Cap στις συσκευασίες του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κύκκος, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Coca-Cola HBC Κύπρου για έμπρακτη συμβολή στις προσπάθειες δημιουργίας ενός πιο βιώσιμου πλανήτη: «Το Tethered Cap μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή και απλή καινοτομία, έχει όμως τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Η Coca-Cola HBC Κύπρου συνεχίζει τις προσπάθειές της για περιορισμό των απορριμμάτων και αύξηση της ανακύκλωσης, με στόχο την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου κόσμου.


Current track

Title

Artist

Background