Φεστιβάλ Ψαριού στο Ζύγι

Written by on 31/05/2022

«Για Ψάρι πάμε Ζύγι»

Μετά από 2 χρόνια απουσίας το Φεστιβάλ Ψαριού στο Ζύγι επιστρέφει αναβαθμισμένο. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου ανακοινώνει την διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ψαριού στις 27 Αυγούστου 2022. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον πανέμορφο  χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου.

Κρατήστε την ημερομηνία 27 Αυγούστου και «Για ψάρι πάμε Ζύγι» στο 2ο Φεστιβάλ Ψαριού.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει γευσιγνωσία ψαριού και τοπικών προϊόντων, μουσική, χορός, βαρκάδες, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, παρουσίαση δραστηριοτήτων από τη ζωή του ψαρά, «σεφοδημιουργίες» με ψάρια καθώς και περίπτερα πώλησης παραδοσιακών τοπικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα θα φιλοξενηθούν στο χώρο, τα περίπτερα του Τμήματος Αλιείας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου όπου θα παρέχουν ενημερωτικές πληροφορίες για τη δράση των δύο υπηρεσιών.

Το φετινό Φεστιβάλ Ψαριού επιχορηγείται από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα» της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου.

Το Ζύγι είναι  το μοναδικό χωριό στην Επαρχία Λάρνακας με ιστορία και παράδοση στην αλιεία. Χωριό ξακουστό για το ολόφρεσκο ψάρι αφού υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες ψαράδες και πολλές ταβέρνες . Οι  ταβέρνες λειτουργούν καθημερινά και εξυπηρετούν επισκέπτες από όλη την Κύπρο.

 


Current track

Title

Artist

Background