Κατάκ: Η Γενναία Φάλαινα – Πάμε σινεμά με μια τρυφερή ταινία για όλη την οικογένεια

Written by on 20/12/2023

H συγκινητική αλλά και αστεία υποθαλάσσια περιπέτεια ενηλικίωσης μιας μικρής Μπελούγκα φάλαινας που ανυπομονεί να μεγαλώσει.

Ενώ όλοι οι συνομήλικοί του έχουν γίνει άσπρες φάλαινες, όπως προβλέπεται για την ηλικία τους, ο Κατάκ είναι ακόμα μικρός και γκρι. Για να αποδείξει πως έχει μεγαλώσει κι εκείνος αλλά και για να υλοποιήσει την τελευταία επιθυμία της πολυαγαπημένης του γιαγιάς ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στο Μεγάλο Βορρά.  Όσο απομακρύνεται από το σπίτι του, αποκτά τους πιο απροσδόκητους φίλους στα πιο απίθανα μέρη του ωκεανού και σύντομα καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητά του είναι που τον κάνει μοναδικό και ενίοτε το να είσαι ο εαυτός σου είναι η πιο θαρραλέα εκδοχή σου.

Οι φάλαινες μπελούγκα γεννιούνται με γκρι δέρμα και μέχρι να φτάσουν στην ενηλικίωση, το χρώμα τους από γκρι γίνεται άσπρο. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει για τον Κατάκ, ο οποίος διατηρεί ακόμα το γκρι δέρμα του, που είναι και ο λόγος που οι άλλες ενήλικες φάλαινες τον κοροϊδεύουν. Για να τους αποδείξει ότι είναι κι αυτός μεγάλος, αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι το Μεγάλο Βορρά για να εκπληρώσει την επιθυμία της γιαγιάς του και να βρει τον παππού του.

Στο μεγάλο του ταξίδι, ο Κατάκ θα δει θαύματα της φύσης, όπως παγόβουνα, βιοφωτισμό, και το Βόρειο Σέλας, και θα γνωρίσει τον οξύρρυγχο Σιρανό και τη μικρή χορτοφάγο φάλαινα όρκα Τζακ-Λιν.

Η ταινία «Κατάκ: Η Γενναία Φάλαινα» είναι η απόλυτη χριστουγεννιάτικη πρόταση για όλη την οικογένεια, που μας δίνει το πιο σημαντικό μήνυμα για όλες τις ηλικίες: τελικά το να είσαι διαφορετικός δεν είναι κακό πράγμα, και ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είμαστε, χωρίς να αλλάζουμε για τους άλλους. Με οικολογική ανησυχία για την καταστροφή των ωκεανών και την εξαφάνιση θαλάσσιων ειδών.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Christine Dallaire-Dupont – Nicola Lemay

Σενάριο: Andrée Lambert

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι:

Χριστοφής Νίκος, Πολυκάρπου Σκεύος, Μαχλαμούζη Μαρία, Λαμπροπούλου Ιωάννα, Μιχαηλίδου Λουίζα, Τσελεπός Ανδρέας, Βασιλείου Εύρος, Παπαμιχαλοπούλου Ιωάννα, Γεωργιάδου Βίκη, Σάββα Αθηνά, Καούλα Ελένη, Καραούλης Γιάννης, Κονόμου Πέτρος, Καζάκας Μιχάλης, Κυριαζής Βαρνάβας, Χαραλάμπου Νάτια

Η ταινία κυκλοφορεί στις 21 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment.


Current track

Title

Artist

Background